Szerencsejáték tippek

Online biztonság

Manapság sok szerencsejáték online is elérhető, bár általában népszerűbbek a nem kizárólag szerencsére épülő játékok, mint például a póker. Az online szerencsejáték során általában ugyanazon dolgokra kell figyelni, mint az online vásárlás esetében is. Jól nézzük meg, hogy kinek adjuk a pénzünket. Elismert, sokak által használt rendszer? Miket írnak róla a fórumokban, más weboldalakon? Nincs semmilyen kisbetűs szöveg, amire figyelni kellene? Valóban a megfelelő weboldalon járok, nem csak egy utánzat, ahol a jelszavam akarják kicsalni?

Fontos, hogy a gépünk is megfelelő védelemmel rendelkezzen. Legyünk felszerelve naprakész vírusírtóval, tűzfallal, és ne nyissunk meg kétes, ismeretlenektől kapott, vagy nem megbízható weboldalról letöltött állományokat. Mindig időben telepítsük az általunk használt programok biztonsági frissítéseit, ide értve a Windows, a böngésző, a böngésző bővítményei, vagy bármilyen más olyan program frissítéseit, amely program valamilyen módon kapcsolatba hozható online tevékenységünkkel.

A jelszavainkat ne írjuk fel sehova, és ne jegyeztessük meg a számítógéppel. Használjunk más-más jelszót a fontosabb portálokon. Jelszavaink legyenek hosszúak, tartalmazzanak kis- és nagybetűket és számot is. Mindez nagyon körülményesnek és nehéznek tűnhet, de csak megszokás kérdése.

Legyen külön netes bankkártyánk, amin nem tartunk több pénzt, mint amennyit aktuálisan el akarunk költeni. Ne mehessen a kártya minuszba, és csak olyan helyen adjuk meg az adatait, amelyben minden kétséget kizáróan megbízunk.

Ha a fentieket betartjuk, és alapvető óvatosságunk és szkepticizmusunk mindig velünk van, nem esethet nagyon bajunk online sem.

Adatvédelem - Felhasználási feltételek -