Szerencsejáték tippek

Rulett stratégia

Rulettben a nyerési esélyek úgy vannak kiszámítva, hogy ha a 0-ás számot nem vesszük figyelembe, ugyanannyi esélyünk van nyerni, mint veszíteni. Ha például 50% esélyünk van eltalálni valamint (pl. piros vagy fekete számra fogadás), a pénzünk kétszeresét kaphatjuk vissza. A játék szervezőjének nyereségét a 0-ás szám biztosítja. Mivel ilyenkor mindent a bank visz, valójában a piros-fekete választás esetében sem 50-50% az esélyünk, hiszen lehet a golyó a zöld 0-s számon is megállhat.

Bár a fentiek alapján hosszú távon egyértelműen a szerverző nyer, sokak szerint van a nyerő játékos számára is nyerő stratégia. A duplázós módszer lényege, hogy felteszünk egy kis összeget mondjuk a feketére, és ha nyerünk, akkor örülünk, és újra felteszünk ugyannyit. Ha nem nyerünk, akkor megduplázzuk a tétet, és ezt addig folytatjuk, amíg végül nem nyerünk. Mivel előbb-utóbb úgyis nyerni fogunk, ebben az esetben a sorozat végén visszanyerjük a veszteségünket, míg ha az első körben nyertünk, akkor nyereségünk van, azaz hosszú távon csak nyerhetünk. A stratégia ott bukik meg, hogy a kaszinók általában maximalizálják a felrakható tétet, illetve nekünk sem áll rendelkezésre végtelen összeg, hogy mindig kivárjuk, míg végül nyerünk. Így a mindenképp bekövetkező pech-sorozatok végül hosszú távon veszteséget termelnek.

A rulettben tehát a 0 miatt hosszú távon mindenképp a szervező nyer. Rövid távon, egy-egy játékban a szervező és a játékos nyerési esélyei között minimális a különbség, egy játéksorozatban azonban már jelentős különbség mutatkozik a nyerési esélyek között. Emiatt a rulettben a legjobb stratégia az, ha a megjátszott pörgetések számát minimalizáljuk, azaz minél hamarabb felrakjuk a játékra szánt pénzünket, ezzel maximalizálva nyerési esélyeinket.

Adatvédelem - Felhasználási feltételek -